Portal de educatie si informare: psihologie generala, psihologia copilului, psihoterapie, logopedie,   exercitii si resurse educationale.
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Cursuri Web Design | Cursuri Bootstrap | Cursuri Web Design | Invata HTML5 si CSS3

Invata cum sa realizezi si sa modifici site-uri web. Poti lucra de oriunde te simti creativ, pentru persoane din intreaga lume.


Terapii naturiste
Acupunctura
Aromoterapie
Astrologie medicală
Bioenergie
Cristaloterapie
Cromoterapie
Fitoterapie
Masaj Tuina
Meloterapie
Presopunctură
Radiestezie
Reflexoterapie
Reiki
Taijiquan
Tehnica radiantă
Iridologie
Meditatie
Yoga
Masajul terapeutic
Presopunctura
Masajul chinezesc
Masajul indian pentru cap
Masajul pentru gravide
Masajul Thai
Shiatsu
Publicitate Online
 

Psihologie: personalitatea optimala

 

A avea o viaţă implinită înseamnă să te simţi în armonie cu tine, cu ceilalţi şi cu mediul; însemnă să-ţi valorifici cât mai bine vocaţia şi să exprimi satisfăcător principalele tale posibilităţi, însemnă să te iubeşti pe tine însuţi, să te simţi în largul tău şi la locul tău în această lume. 

Richard W. Coan, expune un interesant punct de vedere în „The optimal personality: An empirical and theoretical analysis”, apărută în 1974.

Lucrarea expune conceptul de „personalitate optimală”, capabilă să se descurce mult mai bine în viaţă faţă de celelalte tipuri de personalitate, păstrând relaţii interpersonale bune, ajungând la o stare de bine interior.

Personalitatea optimală ştie să-şi utilizeze în mod productiv capacităţile intelectuale, motivaţionale, volitive disponibile, manifestând totodată deschidere către experienţe noi, către relaţii sociale.

Printre caracteristicile personalităţii optimale se numără: tendinţa spre flexibilitate, experienţa Eului, flexibilitatea relaţilor interpersonale, a relaţilor dintre generaţii, tebuinţa spre unificare.

În concepţia autorului personalitatea optimală nu presupune numai realizarea maximală a potentialităţilor, ci şi utilizarea flexibilă a modurilor variate de experienţă şi de acţiune.

Ulterior, după 1970 au apărut în lumea întreagă o serie de publicaţii mai mult sau mai puţin dominate de un caracter stiinţific, şi realizate,  nu în totalitate de persoane cu experienţă în domeniul psihologiei.

Aceste cărţi se apleacă asupra unor probleme pe care individul le poate avea şi care-l impiedică să trăiască fericit. Toate la un loc au drept caracteristică generală indicaţii pentru o viaţă mai bună şi felul de a acţiona şi gândi în diferite situaţii.

Există însă şi unele lucrări care se dovedesc a fi mai interesante. De exemplu „Forţa gândirii pozitive”, de dr. Norman Vincent Peale (1898-1993), pastor principal la biserica Marble Collegiate (New York), fiind totodată şi fondatorul Institutului pentru Religie şi Sănătate (o clinică religio-psihiatrică).

Lucrarea este fundamentată pe încrederea în forţele proprii şi pe credinţa în Dumnezeu, fiind prezentate unele cazuri în care persoane aflate în diferite situaţii de viaţă pe care le considerau dificile au reuşit să le depaşească cu ajutorul credinţei în Dumnezeu.

Autorul face şi unele menţiuni, ca exemplu: puterea îşi are izvorul în pacea minţii şi a sufletului, aveţi încredere în forţele proprii! (bazaţi-vă pe aptitudinile dumneavoastră- succesul şi fericirea nu pot fi dobândite fără o doză modestă de încredere reală în forţele proprii.

Felul nostru de a gândi ne face să ne simţim siguri sau nesiguri pe noi înşine. Dacă ne petrecem tot timpul prevăzând evenimente cumplite, vom obţine drept rezultat un sentiment continuu de nesiguranţă.

Există persoane care nu cred că stă în puterea lor să fie tot ceea ce-şi doresc, încercând să se mulţumească cu mai puţin decât sunt în stare să facă.
O altă lucrare pe care doresc s-o menţionez este „Puterea creatoare a gândirii” al cărui autor este Rène Sidelsky.

Acesta spune că factorul central al activităţii persoanei umane (comandate de gândirea sa) este dezvoltarea după anumite repere, „principiul hedonismului”-adică evitarea durerii şi căutarea plăcerii, căutarea unei fericiri cât mai stabile.

A avea o viaţă implinită înseamnă să te simţi în armonie cu tine, cu ceilalţi şi cu mediul; însemnă să-ţi valorifici cât mai bine vocaţia şi să exprimi satisfăcător principalele tale posibilităţi, însemnă să te iubeşti pe tine însuţi, să te simţi în largul tău şi la locul tău în această lume. 

Psihologia americană şi-a îndreptat atenţia asupra unei serii de probleme psihologice precum: fericirea, speranţa, dorinţa, optimismul, curajul, înţelepciunea, starea de excelenţă, astfel încât s-a conturat o nouă tendinţă de reorientare în psihologie, pe care unii cercetători o consideră chiar o nouă ştiinţă, psihologia pozitivă.


Autor: Iulian Balaci

 

 

FEEL GOOD - FEEL FREE LOOK GOOD -DO GOOD
Sporturile si sanatatea Pielea catifelata
Sarcina detaliata pe luni 10 sfaturi, un ten frumos
Tips & Trics Centre de intretinere
10 mituri despre somn Diete de slabit
Inotul Lentile de contact

Minte sanatoasa in corp sanatos
Gandirea pozitiva
Atitudinile
Autosugestia
Calea fericirii
Eficienta personalitatii
Personalitatea optimala
Situatiile sugestive
Cum sa slabesti rapid

Link-uri utile:

Calculator sarcina

Calculator ovulatie

Perioada fertila

Sexul copilului

Simptome sarcina

Sarcina pe saptamani

Publicitate online
Bun venit in comunitatea gravidutelor!
 
 

Web design Bucuresti

Cursuri Web design Bucuresti


Logopedics: home | logopedie | psihologia copilului | psihologie generala | psihoterapie | sanatate | ghicitori grele | cantece de gradinita | povesti pentru copii | planse de desenat | poezii pentru copii | Perioada fertila

Sarcina pe saptamani poze     Sarcina pe saptamani video     Sarcina pe luni    Data probabila a nasterii     Sarcina pe saptamani greutate

Links:

Prima pagina | Contact | Publicitate | Parteneri | Sarcina pe saptamani | Calculator sarcina | Calculator ovulatie | Sexul copilului | Perioada fertila | Retete de salate: mai sanatos cu fiecare zi! Retete de prajituri | Apartamente de vanzare in Bucuresti. Vanzari apartamente noi | Semnificatia viselor | Interpretarea viselor | Dictionar de vise

Nota: Materiale din acest site au caracter informativ, si nu pot inlocui sfatul specialistului. Toate drepturile apartin autorilor citati in bibliografie, autorilor logopedics.info cat si utilizatorilor site-ului ce adauga informatie proprie. Ne straduim pe cat posibil sa oferim informatie noua, relevanta, usor de parcurs. Logopedics.info se adreseaza parintilor, cadrelor didactice, studentilor la facultatile de profil, specialistilor in domeniu cat si celor interesati in a intelege fenomenele din jurul nostru.

© 2008-2012 Continutul acestui site nu poate fi reprodus, integral sau partial, fara acordul scris al Logopedics. Incalcarea prevederilor copyrightului este reglementata de Legea nr.8/1996.

Inregistrare domenii. Gazduire domenii. Hosting
Inregistrare domenii     Web Design Timisoara Gaduire web